„Castelul de altădată”. Expoziţie de interioare istorice

1309421705IMG_1621Expoziţia de la primul etaj al castelului Károlyi încearcă să redea, cu ajutorul reconstituirilor de interioare istorice în zece săli diferite, atmosfera istorică a unui castel din epoca modernă.
La baza concepţiei expoziţionale a stat ideea de a reda cât mai fidel aspectul interior al unei rezidenţe aristocratice funcţionale de la sfârşitul secolului al XIX-lea. În cadrul expoziţiei a fost utilizat mobilier original în diverse stiluri artistice (în special baroc, biedermeier, neo-renaştere), specifice ambientului eclectic de la finalul epocii moderne.
Deficienţa informaţiilor iconografice privind aspectul interior al castelului a fost suplinită cu ajutorul izvoarelor scrise – inventarul castelului, iar tematica fiecărei săli de expoziție a fost decisă pe baza analogiilor istorice disponibile şi a structurii arhitectonice a fiecărei încăperi.
Astfel, au fost realizate o bibliotecă, două antreuri, o cameră de relaxare pentru bărbaţi, salonul de bal indispensabil castelelor de epocă, sufrageria, budoirul doamnelor, dormitorul, camera de toaletă şi sala de muzică.
www.e-castellum.eu