Cornul abundenței.Luxul în lumea nobiliară transilvăneană/Bőségszarú.Luxus az erdélyi nemesség világában – Carei/Nagykároly

Muzeul Județean Satu-Mare, Secția Carei-Tășnad vă invită sâmbătă 11 iulie 2020, ora 17.00, să luați parte la vernisajul expoziției ” Cornul Abundenței ” . Expoziția este  realizată în colaborare cu Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei din Cluj-Napoca, care a pus la dispoziția Muzeului Județean Satu Mare cele mai spectaculoase piese de vestimentație și podoabă din colecția medievală și premodernă.

Vernisajul  care va avea loc în aer liber, în Parcul dendrologic din Carei, la intrarea în Castelelul Károlyi, va fi onorat de prezența formației de muzică veche ”Carmina Renascentia”

Evenimentul este sprijinit de Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Municipiului Carei, Fundația Centrul de Promovare a Turismului Cultural ”Grof Karolyi”

IMPORTANT! Accesul publicului este gratuit cu respectarea regurilor impuse pentru diminiuarea riscului de contaminare cu virusul COVID-19: Mască obligatorie, termometrizare în zona de spectacol. În caz de ploaie momentul muzical se anulează. Intrarea în sălile de expoziție va fi permisă treptat., conform regulilor de distanțare socială .

A Szatmár Megyei Múzeum, Nagykárolyi Osztálya szeretettel meghívja Önt a Bőségszaru elnevezésű időszakos kiállítás megnyitójára, 2020 július 11-én, 17:00-kor..

A tárlat a Kolozsvári Erdélyi Történeti Múzeummal való együttműködésnek köszönhetően valósult meg, melynek során a rendelkezésünkre bocsájtották a középkori és kora-újkori gyűjteményéknek leglátványosabb tárgyait.

A kiállítás a Szatmár Megyei Tanács, Nagykároly Polgármesteri Hivatala és a Gróf Károlyi Idegenforgalmat-népszerűsítő Központ támogatásával jött létre.
A megnyitón közreműködik a Carmina Renascentia Régizene együttes.
Az esemény megnyitójára a Károlyi-kastély parkjában kerül sor, a kastély főbejárata előtti részen.

FONTOS: Az eseményre a belépés ingyenes, azonban a COVID-19 terjedésének megakadályozására hozott rendelkezések betartásával. A védőmaszk viselése kötelező, a testhőmérséklet mérésére a rendezvény helyszínén kerítenek sort a szervezők.

A kiállítótermekben való belépés szakaszosan történik. Belépéskor a kezek fertőtlenítése, valamint a látogatás ideje alatt a maszk viselete kötelező.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *