Decernarea premiilor pentru concursul de artă vizuală ”STĂPÂNII NOPȚII” și vernisaj/„AZ ÉJSZAKA URAI” vizuális művészeti verseny díjkiosztó és kiállításmegnyitó

Biroul de Turism Cultural din cadrul Muzeului Județean Satu Mare, vă invită la vernisajul lucrărilor trimise în cadrul concursul online de artă vizuală Stăpânii nopții” și la decernarea premiilor aferente concursului. Concursul s-a adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 7-19 ani care vor fi premiați la două categorii. Tema fiind inspirată de expoziția cuprinzătoare despre lumea liliecilor, cu titlul „Liliecii – Stăpânii nopții” care poate fi vizitată și acum la Muzeul Județean Satu Mare. La concurs au sosit peste 100 de lucrări din țară și din străinătate. Expoziția și concursul sunt ocazii perfecte pentru a atrage atenția asupra protejării liliecilor, vulnerabilitatea vieții sălbatice și situația de periclitare a habitatelor – de exemplu a pădurilor – a liliecilor.

Sponsorul concursului este firma Rewna Prest Srl.

Vă așteptăm cu drag la acest eveniment vineri, 12 februarie, de la ora 13.00, în incinta Muzeului Județean Satu Mare!

A Szatmár Megyei Múzeum keretében működő Kulturális Turisztikai Iroda szeretettel meghívja Önt „AZ ÉJSZAKA URAI” online vizuális művészeti verseny díjkiosztó ünnepségére és a beküldött munkákból álló kiállítás megnyitójára. A versenyen 7-19 év közötti gyerekek és fiatalok vettek reszt, akiket két kategóriában díjaznak. Mivel a verseny témáját a Szatmár Megyei Múzeumban jelenleg is látogatható „Denevérek – Az éjszaka urai” nagyszabású, interaktív élményekkel tarkított kiállítás adta, a versenyre több mint 100 pályamunka érkezett hazánkból és külföldről. A kiállítás és a verseny egy jó alkalom arra, hogy felhívja a figyelmet a denevérek védelmére, a vadvilág sérülékenységére és a denevérek élőhelyeinek, például az erdőknek a veszélyeztetettségére!

A verseny támogatója a Rewna Prest Srl.

Szeretettel várunk mindenkit pénteken, február 12-én, 13.00 órától a Szatmár Megyei Múzeum előterében!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *