Expoziție ”Omagiu mâinii”

Muzeul Județean Satu Mare- Secția de Artă, vă invită la vernisajul expoziției de artă plastică : ” Omagiu mâinii ”, semnată Greti Adrienne Papiu.

Artista se naște în orașul Baia Mare, județul Maramureș. După terminarea studiilor liceale, urmează cursurile Facultății de Arte Plastice din cadrul Universității de Vest din Timișoara pe care o absolvă în anul 2006.În perioada 2006-2008 va urma cursuri masterale la Universitatea de Arte și Design Cluj Napoca – Secția Textile, iar în anul 2014 își susține doctoratul la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Arte Plastice- Secția Pictură.Din anul 2006 și până în prezent este cadru universitar (Lector ) la Universitatea  Tehnică din Cluj Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Facultatea de Litere, Secţia Arte Plastice, Pictură. Este membră a UAPR filiala Baia Mare din anul 2007, iar din 2011 a AIAP România.În această perioadă, are o foarte bogată activitate expozițională, concretizată prin participarea la 30 de expoziții internaționale de grup: Polonia, Slovacia, Ungaria – și peste 100 de expoziții naționale, precum și la o serie de tabere și simpozioane de artă plastică.

„Expoziția personală de pictură „Omagiu Mâinii” reflectă preocuparea predilectă a autoarei asupra imaginii complexe a figurii umane cu  focalizări și detalii, cu sensuri și semnificații ale expresivității mâinii. Sunt relevante și revelate în acest sens, semnificația expresivă a gestului plin de înțelesuri. De la Mâna Maicii Domnului din iconografia bizantină, la anunțul BuneiVestiri, la „Catedrala” lui Rodin – gestul de ocrotire, mângâiere, de a munci, a creea, de a apăra, răzvrăti – mâna întruchipează toate trăirile și emoțiile ființei umane.” – Prof.univ.dr.Nicolae Suciu.

Expoziția va fi vernisată marți 05 iunie 2018, ora 16.00, la Muzeul Județean Satu Mare- Secția de Artă, P-ța Libertății nr 21.

Vă așteptăm !

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *