1 Decembrie – Sătmărenii și Marea Unire

 1 Decembrie – Sătmărenii și Marea Unire Ziua de 1 Decembrie are o semnificaţie deosebită pentru români: pe de o parte, ea simbolizează sfârşitul „Marelui Război de Întregire”, sfârşitul unei lungi perioade de greutăţi şi nesiguranţă, iar, pe de altă parte, înseamnă realizarea unei dorinţe care a crescut şi s-a intensificat în sufletul românilor, şi anume, Unirea Transilvaniei cu România şi realizarea României Mari.

Continue reading »

Muzeul Județean Satu Mare – Secția de Artă – participă la expoziția online ”Veneția și laguna venețiană în viziunea artiștilor români ai secolului XX / Venezia e la sua laguna: lo sguardo degli artisti romeni del lungo Novecento”.

Muzeul nostru a primit o  propunere onorantă de parteneriat din partea Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia – Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica di Venezia.

Continue reading »

Comunicat

Având în vedere Hotărârea nr. 52/17.11.2020, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare, Muzeul Județean Satu Mare aduce la cunoștință publicului vizitator că în perioada 19.11- 03.12.2020, vizitarea obiectivelor muzeale din Municipiul Satu Mare se suspendă, dar vă așteptăm în online !

Continue reading »