IN MEMORIAM CAROL KÖNIG

Am aflat cu mare tristețe că a plecat dintre noi un titan al muzeografiei românești, cel mai mare specialist din România în domeniul armelor istorice, domnul CAROL KÖNIG

Mai bine de două decenii a fost prietenul muzeului nostru, din toate funcțiile deținute la departamentele Ministerului Culturii susținând activitățile organizate de noi, în special cele dedicate istoriei și culturii comunității șvăbești. Amintim doar câteva dintre ele: simpozionul ”Martiriul unei etnii, Deportarea șvabilor sătmăreni în Uniunea Sovietică”, organizat la nivel național doar de instituția noastră timp de 20 ani; înființarea Muzeului Șvabilor, din comuna Petrești, unicul muzeul al șvabilor din România; ”Multiculturalitate și identitate etnică”, un proiect de cercetare realizat în parteneriat cu Institutul pentru Istoria și Etnocultura Șvabilor  Dunăreni din Tűbingen și Muzeul Șvabilor Dunăreni din Ulm.

Va rămâne în memoria noastră ca un profesionist de excepție, un adevărat diplomat și ambasador al vieții culturale, dar, mai ales, ca veșnicul tânăr DOMN KÖNIG, mereu jovial, mereu luminos (chiar și în durere…), un fin analist al caracterelor și faptelor, pe care le analiza sub mesajul motto-ului învățat de la mama sa: Vai de sluga al cărui stăpân nu știe ce să-i ceară să facă”.

De foarte multe ori a fost oaspetele nostru la Satu Mare, iar dacă aveam nevoie, la București sau la Minister,  de un om bun, de un prieten adevărat, acela a fost cu certitudine DOMNUL  KÖNIG. Numele i-a fost predestinat!

Dumnezeu să-l ierte și să-l așeze în Lumină, în Împărăția Sa!

Leave a Reply

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük