Expoziție itinerantă ”Bienala Carpatică de Grafică pentru Copii și Tineret”

Muzeul Judeţean Satu Mare este partenerul concursului internaţional “‘Bienala Carpatică de Grafică pentru Copii şi Tineret”‘. Organizatorul principal al acestui concurs este Muzeul Arhitecturii şi Civilizaţiei Populare din Ujgorod, împreună cu partenerii: Muzeul Judeţean Satu Mare (România);Centrul pentru Cultură din Przemyśl (Polonia); Centrul pentru inițiative Culturale și de Artă, Lviv (Ucraina), Muzeul Vygorlat, Humenne (Slovacia); Centrul de Cultură și Artă, Eger (Ungaria).

   Scopul și obiectivele proiectului: “‘Bienala Carpatică de Grafică pentru Copii și Tineret” a fost inițiată de Centrul Cultural din Przemyśl și Centrul de Educație Vyhorlat din Humenne (Slovacia), în scopul de a promova și susține arta grafică ca formă în artă, între copiii și tinerii din țările concurente care unesc Carpaţii, sub forma unui concurs internaţional, precum şi a realizării ale unor ateliere creative de mai multe zile şi expoziţii. Evenimentele sunt organizate la fiecare doi ani cu participarea partenerilor din Ucraina, Slovacia, Polonia, Ungaria, România.

Proiectul reunește copiii şi tinerii graficieni, dezvoltă abilitățile acestora, le îmbogățește creativitatea, îi ajută reciproc cu ajutorul dialogului cultural internațional să se cunoască mai bine.

Leave a Reply

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük