Muzeul Ugocea-Oaș Tarna Mare

Muzeul Județean Satu Mare are bucuria de-a vă anunța că puteți descoperi în cadrul expoziției etnografice de la  Muzeul Ugocea – Oaș, Tarna Mare, o imagine a ceea ce a însemnat viața tradițională a oșenilor ugoceni.

Veți regăsi aici obiecte și fotografii reprezentative pentru zona etnografică Oaș – Ugocea: piese de costum tradițional, textile de interior (șterguri țesute în războiul de țesut, fețe de masă, cearșafuri ”lepedeauă”, învelitori de pat și covoare țesute), obiecte utilizate în industria casnică și textilă (meliță, pieptene de fuioare, furci de tors cu roată sau cu talpă, vârtelnițe, sucale, rășchitoare, război de țesut, mașină de cusut), piese de mobilier (lădoi, laviță cu spate, masă, pat, scaun, bufet vitrină), ceramică utilitară și decorativă (blide, oluri de nănaș și pentru apă, ulcele, oale de sarmale), obiecte de uz casnic confecționate din lemn (coveți, buduroi, piuă), obiecte de cult și ritual (icoane pe sticlă, crucifixuri, un viflaim).

Pentru programarea vizitei la Muzeul Ugocea-Oaș din Tarna Mare, vă rugăm să sunați la numărul de telefon 0751-518850, d-na. Maria Conioși.

Leave a Reply

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük