Mari fotografi din Transilvania. Secolele XIX-XX

Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, Muzeul de Istorie Sighișoara, Muzeul Județean Satu Mare, Muzeul Național Brukenthal, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Național al Unirii Alba iulia și Muzeul „Casa Mureșenilor”, Brașov  va organiza în data de 26 martie 2021, de la ora 12. 00 un eveniment prilejuit de vernisarea expoziției itinerante Mari fotografi din Transilvania.

          Cu acest prilej va fi lansat și volumul Mari fotografi din Transilvania, Secolele XIX-XX, vol. II, coordonat de domnul dr. Marius Câmpeanu, Șef Secție la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.

Prin intermediul celor două acțiuni vor fi aduse la cunoștința publicului larg câteva crâmpeie din viața și activitatea celor mai importanți fotografi din Transilvania, reliefându-se rolul acestora în propagarea artei fotografice.

Evenimentul va fi moderat de către doamna Angela Lupșea, directorul Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, iar prezentarea volumului va fi făcută de către domnul dr. Marius Câmpeanu.

Din cauza actualului context epidemiologic și a faptului că municipiul Oradea se află în cod roșu participarea la eveniment va fi restricționată, conform normelor în vigoare.

Publicul este invitat să viziteze expoziția cu respectarea prevederilor impuse de situația actualizată zilnic. Accesul se va face cu păstrarea distanțării sociale, cu oferirea unor substanțe dezinfectante, precum și cu măsurarea temperaturii, astfel încât orice risc de contaminare să fie drastic diminuat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *