„Porți și împrejmuiri tradiționale și istorice din Sălaj”

În urma unei veri lungi în care am făcut cercetare de teren, a venit momentul să împărtășim rezultatele muncii noastre în cadrul unei prime expoziții. Prin intermediul proiectului „Porți și împrejmuiri tradiționale și istorice din Sălaj” am străbătut satele sălăjene pentru a documenta o categorie aparte de patrimoniu construit: porțile vechi. Nu ne-am limitat la sate ci am străbătut și orașele în contextul în care, în zona urbană, evoluția spațiului contruit este una mai dinamică iar presiunea înnoirii porților este chiar mai mare decât în zona rurală.

Scopul cercetării este conștientizarea publicului larg în legătură cu valoarea, importanța și frumusețea acestei categorii de patrimoniu construit din lemn și piatră, anume porțile și gardurile vechi – elemente funcționale ale oricărei gospodării și care înglobează elemente de artă și meșteșug.

Parteneri în cadrul acestui proiect sunt: Centrul de Cultură și Artă al Județului SălajMuzeul Judeţean de Istorie şi Artă – ZalăuMuzeul Județean Satu MareTarnat – Kalotaszeg Durabil, acesta fiind susținut financiar de Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de arhitectură

Echipa de proiect este formată din: Cornelia-Florina FecheteMadalina Varga și Bogdan Ilieș.

Vernisajul expoziției va avea loc în data de 05.12.2022 la ora 19:00 și va fi găzduită de Atelierul memorial Aurel Popp, strada Aurel Popp, nr. 13.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *