Bienala de artă contemporană ALB/NEGRU

Vineri 26 noiembrie 2021, începând cu ora 17, Secția de Artă a Muzeului Județean Satu Mare împreună cu Casa de Cultură G. M. Zamfirescu vă invită la un dublu eveniment: bi – Bienala Alb Negru, manifestare culturală de artă contemporană, deja consacrată.

Ediția 2019, reprogramată pentru 2021, cu tema După 30 de ani (1989 – 2019) va fi găzduită de Casa de Cultură G.M. Zamfirescu în sala de expoziții de la Casa Meșteșugarilor (fostul Cinematograf Popular) având invitați de talie internațională precum Lia și Dan Perjovschi, G+G Dorel Găină, Luciana Tămaș, Láng Eszter precum și artiști sătmăreni. Proiectul și-a propus o întâlnire între mentalități și modul de raportare la fenomenul artistic între generații, respectiv tinerii artiști născuți după 1989 și mentorii și foștii lor profesori. Comitetul de organizare: dr. Lola Belecciu, dr. Gabriela Király, Dr. Felicia Grigorescu, grafician Valer Sasu.

Ediția 2021 Jurnal de virus, este un proiect al artistului Dan Perjovschi, prezent la eveniment spre bucuria celor ce expun alături de el. Expoziția este o poveste a perioadei pe care o trăiește umanitatea de sute de zile, desene, gânduri și atitudini ale unor artiști din lumea întreagă, adunate de Dan Perjovschi. Itinerantă, expoziția a fost văzută la Madrid, la Cluj Napoca prin curatoarea Alina Andrei, prezentă și ea la Satu Mare și co-curator, urmând a fi prezentă în muzee și galerii din lumea întreagă. Ideea aducerii acestui proiect la Satu Mare aparține artistei Luciana Tămaș, una dintre cele mai remarcabile și complexe personalități, mlădiță ridicată din orașul Satu Mare.

Vă așteptăm cu drag în condițiile sanitare impuse de pandemie!

dr.Felicia Grigorescu

muzeograf, Secția de Artă MJSM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *